Не може да има такова противопоставяне между правителството и ДАНС. Това

...
Не може да има такова противопоставяне между правителството и ДАНС. Това
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Президентът трябва да има роля в назначаването на шефовете на службите

Не може да има такова противопоставяне между държавното управление и ДАНС. Това сподели пред bTV специалистът по национална сигурност и някогашен зам.-министър на защитата Йордан Божилов.

" Не за пръв път има опълчване и предпочитание да се сменят шефове на служби. И по мое време е имало такива пререкания и разправии, само че тази рецесия е изключителна. Досега не съм виждал министър председател да изяснява, че няма доверие в такава основна работа – изключително в тази обстановка, т.е. при съществуването на рецесия в Украйна, рецесия в Близкия изток, рецесията с бежанската вълна. Това са все посоки, в които тази работа работи “, разясни той.

Според него претекстовете на акад. Николай Денков за поисканата оставка на шефа на ДАНС не са съответни към сегашния миг. Той дефинира обстановката като " много по-дълбока “. Смята, че става въпрос за опълчване сред държавното управление и президента, като се търси извличането на повече дивиденти.

" За мен президентът би трябвало да има роля в назначението на шефовете на службите, само че това не би трябвало да се случва, когато ръководи служебно държавно управление. В подобен случай президентът не би трябвало да се занимава с назначения. За мен шефовете на служби би трябвало да се назначават и след чуване в комисиите в Народното събрание “, сподели още той.

Йордан Божилов приканвам тази рецесия да се реши с един естествен и подробен диалог в съответната парламентарна комисия. " В момента в Националната тактика за сигурност изобщо липсва проблема с Русия. Последната тактика е от 2018 година, надалеч преди войната в Украйна да избухне “, призна още Божилов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР